20:00

Kiruna FF

Referat: OAFF - Kiruna FF

Ohtana/Aapua förlorar hemma på Byavallen mot Kiruna FF med 2-3 (1-1)
OAFF inleder matchen riktigt bra och dominerar första kvarten. Det farligaste är några hörnor och frisparkar som dock blir resultatlösa. Kiruna första läge är en bicycleta av Don Susat som går utanför. I den 21:a minuten bryter Danne Mäki ett uppspel av Kiruna och från 25 meter drar han till med sträckt vrist och bollen susar in i Petter Keros högra kryss till ledning 1-0 - Var det årets mål på Byavallen?? Efter målet tar Kiruna tag i matchen och i den 24:e minuten glider Fredrik Ahlander förbi vår backlinje och tar sig in i straffområdet när han blir upphakad av Mikael Olli - det luktar straff men domaren friar. Tre minuter senare är KFF nära en kvittering när Per-Anders Pokka får skottläge från dryga 10 meter men turligt för oss smiter bollen utanför Kottens vänstra stolpe. Kiruna är det spelförande laget resten av halvleken men skapar inga jättelägen, det bästa är ett Don Susat läge som styrs till hörna. OAFF:s bästa chans är en Örjan Pääjärvi hörna som går förbi flera man utan att någon OAFF:are får träff på bollen. I den 45:e minuten droppar en boll in i vårt straffområde - en kort stund av obeslutsamhet i backlinjen gör att Don Susat får bollen och spelar fram Miguel Ribeiro som prickskjuter tätt intill Kottens högra stolpe till paussiffrorna 1-1, vilket är ett rättvist resultat då OAFF haft första halvan och Kiruna den andra.

Andra halvlek börjar med jämnt spel där inledningsvis inga målchanser skapas förrän i den 55:e minuten när en frispark från Örjan når Adam vars nick ur bra läge går utanför. I den 60:e minuten kommer OAFF i ett flygande anfall där bollen spelas av Adam till Borri och vidare till en kantlöpande Mats Falck - Falken tar sig in i straffområdet och försöker hitta en fri Borri med en passning genom KFF:s målområde, Kirunas Henrilk Johansson försöker bryta passningen men styr in bollen i eget mål till 2-1. Vi har sedan ett bra läge att punktera matchen när Borri och Falken tar sig igenom men får inte till avslutningen. Målet blir en väckarklocka för Kiruna som ökar trycket mot vårt mål och skaffar sig flera hörnor under denna period varav en är nära att resultera. KFF gör också några byten för att få in fräscha anfallare och i den 83:e minuten kommer kvitteringen genom nyss inbytte Jonas Kurak som från nära håll kan trycka in bollen. Tre minuter senare gör Kiruna segermålet när vi inte får bort bollen ur vårt straffområde utan en omarkerad Per-Jon Huuva kan från 7-8 meters håll dundra in bollen till slutsiffrorna 2-3.

Sett över 90 minuter gör OAFF årets bästa insats och laget var värt att få åtminstone en poäng. Kirunas seger är inte orättvis på något sätt då OAFF gick på knäna sista 20 minuterna när trycket ökade mot vårt försvar. I ett bra OAFF gjorde flera av spelarna årets bästa insatser. Backlinjen spelade stabilt där samtliga gjorde det riktigt bra. Vi plussar lite extra för Johannes Kero och Magnus Krekula. På mittfältet var det också årets bästa insats och där går dom extra plussen till Danne Mäki, Örjan Pääjärvi och Mats Falck. Framåt var Johannes Pekkari farlig hela tiden och Adam vann alla höjdbollar.
I Kiruna var Per-Anders Pokkas vänsterfot ett ständigt hot.
Domaren Patrik Magnetorp dömde lugnt och säkert.

Laget: Målvakt: Johannes Ylipää
Försvar: Johannes Kero, Magnus Krekula, Martin Kangas, Mikael Olli
Mittfält: Mats Falck (ut 78), Daniel Mäki, Örjan Pääjärvi (ut 82), Joel Hiltunen
Anfall: Adam Zingmark, Johannes Pekkari (ut 85)
Ersättare: Rickard Svarvare Digervall (in 78), John Kalla (in 82), David Pekkari (in 85), Felix Pekkari, Martin Pantzare, Johan Pantzare, Mikael Krekula